Din guide i App-djungeln. 
/

                       

 

Appar som stjäl din tid, om du inte tar makten över dem

Det finns många appar som ger dig tid, och det finns även appar som tar din tid. Ibland är det en och samma app! Det beror lite på vem som är chefen - du eller appen? Tre exempel på appar som stjäl din tid finns i den beryktade...

Bermuda-triangeln för produktivitet

Facebook

Email

Twitter

Dessa kan vara fantastiska verktyg för vårt arbete, och ger otroliga möjligheter att hålla kontakten med människor över hela världen. Den andra sidan av myntet är att om inte du tar makten över dem, kommer de att ta upp mer tid än du kanske har en aning om. 

Mät hur mycket tid du slösar bort

En verklig ögonöppnare är att ladda ner en app som mäter hur mycket tid  man lägger på respektive app. Genom att bli medveten om det, kan man sedan ta beslut om hur mycket som är rimligt, och därmed sätta en tid som man försöker hålla.

Finns det någon app som hjälper mot stulen tid?

Stayfocusd slösa tid blockera websidor timelog

En annan app som gör dig medveten och dessutom automatiskt kan stänga av när du överskridit tiden du satt för dig själv, är Stayfocusd.  

När fem minuter är kvar av tiden får man en varning. Då kan antingen lägga till tid, eller också tittar man vidare i fem minuter och då stängs sidan ner helt för den dagen!


 

Nu till det som gör den största skillnaden!

När du fått ordning på vilka appar som tar och spar tid, är det dags att titta på det som verkligen gör skillnaden, hur TÄNKER du runt tid? Använder du GTD, eller skulle du vilja få GTD att funka? 

Läs vidare om något som kan förändra hela din syn på tid.